Seuraava konferenssi Oulussa?

Onnistuneimmat ja mieleenpainuvimmat kongressit arktisella twistillä järjestetään Oulussa! Oulu on pohjoisen Suomen tieteen, liike-elämän ja kulttuurin keskus. Oulu on myös arktisen Euroopan nopeimmin kasvava kaupunkiseutu ja monessakin mielessä huipulla. Pohjoinen sijainti on maailmankartalla korkealla. Oulussa ollaan myös osaamisen, innovaatioiden ja tutkimuksen huipulla – tekijät ovat terävintä kärkeä. Päivittäin noin 2,6 miljardia ihmistä maailmanlaajuisesti käyttää Oulussa kehitettyjä mobiiliteknologioita.

Järjestä laadukas kongressi Oulussa

Oululaisilla on pitkä kokemus niin kansainvälisten kongressien kuin kansallisten suurtapahtumien järjestämisessä. Oulusta löytyy viihtyisiä ja toimivia kokoustiloja mittaviinkin tarpeisiin. Kompakti keskusta, lyhyet välimatkat, sujuva liikenne ja ensiluokkaiset majoitusmahdollisuudet takaavat kongressivieraiden tyytyväisyyden. Oulu antaa kongressille ainutlaatuisen näyttämön, kun urbaani syke, luonnonläheinen ilmapiiri ja pohjoinen vieraanvaraisuus paiskaavat kättä. Oulussa vieraasi saavat samassa paketissa ison kaupungin palvelut ja pikkukaupungin lämminhenkisyyden.

Oulussa kongressi on muutakin kuin työtä: se on eksoottinen elämys. Kansainväliset kävijät voivat talvella ihmetellä, että aivan kaupungin keskustan liepeiltä pääsee kävelemään meren jäälle ja kesällä taas on valoisaa keskellä yötä. Oulu tunnetaan laajasta ja laadukkaasta pyörätieverkostostaan ja sisukkaista talvipyöräilijöistään. Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Oulu tunnetaan myös pohjoista hurjapäisyyttä tihkuvista tapahtumistaan, kuten Ilmakitaransoiton MM-kilpailuista ja Polar Bear Pitchingistä, jossa startup-yrittäjät tekevät sijoittajiin vaikutuksen avannossa. Tuo kongressivieraasi kokemaan taatusti ainutlaatuisia hetkiä keskelle Oulun luonnonläheistä urbaaniutta!

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2026. Tapahtumia ja tarjontaa löytyy moneen makuun joka illalle. Ilmakitaroinnista ja tanssiosaamisestaan tunnetussa Oulussa voit nauttia myös laadukkaasta teatterista, sirkuksesta, kuvataiteesta ja urheilusta. Musiikkitapahtumia järjestetään niin areenoilla kuin intiimeillä klubeillakin.

Oulun kaupungin tapahtumasivustolle on koottu tietoa kaupungin tarjoamasta avusta ja valtakunnallisista tukitoiminnoista sekä erilaisia ohjeita.

Oulun saavutettavuus

 • JUNALLA

  20 Oulu–Helsinki junavuoroa päivässä,
  140 vuoroa viikossa

 • LENTÄEN

  96 Oulu–Helsinki lentoa viikossa.

Palvelumme

Oulu Convention Bureau tarjoaa veloituksetonta apua tapahtuman saamiseksi Ouluun, etenkin alkuvaiheen suunnittelussa, kuten tilojen ja majoituksen kartoituksessa sekä paikallisten verkostojen hyödyntämisessä. Jokainen tapahtuma on ainutlaatuinen, ja meiltä löytyy monipuolista osaamista kaikenlaisille asiakkaille.
0
Kansainvälistä kongressia
0
+
Kongressivierasta
0
Oulun alueelle

Oulu Convention Bureau

Oulu Convention Bureau

Tapahtumien varsinainen järjestelyvastuu on tapahtumajärjestäjällä, mutta Oulu Convention Bureau tarjoaa järjestämisen tueksi apua. Tarjoamme puolueetonta asiantuntija-apua kongressin suunnittelu- ja hakuvaiheeseen veloituksetta:

 • kokouksen ennakkosuunnittelu yhdessä hakijan kanssa
 • alustava budjetointi
 • kokoustilojen ja majoitusten alustavat varaukset
 • oheisohjelman suunnittelu ja alustavat varaukset
 • sopivien kumppanien ja palveluntuottajien valinnassa auttaminen
 • hakuasiakirjojen ja -materiaalien suunnittelu ja valmistus (Oulu-valokuvat ja videot)
  Katso OCB:n Hakemusmalli (bid book)
 • tutustumisvierailun järjestäminen kansainvälisen järjestön päättäjille
 • kongressin ennakkomarkkinointi Oulun kaupungin viestintäkanavissa

Oulu Convention Bureu tarjoaa myös kattavasti tietoa Oulusta kokous-, kongressi- ja tapahtumakohteena. Lisäksi autamme luomaan yhteistyöverkostoja kaupunkiorganisaatioon ja palveluntarjoajiin. Pääset hyödyntämään vankkaa paikallistuntemustamme ja oululaisia yhteistyöverkostojamme sekä saat puolueetonta tietoa eri toimijoista.

Hyödyllistä tietoa kokousjärjestäjille

Olemme koonneet alle kongressijärjestäjälle tarpeellista tietoa siitä, mitä kokousjärjestäjän tulee huomioida. Olitpa kongressi-isännöinnin konkari tai ensikertalainen, täältä löydät yhdestä paikasta tiedot Oulun kokoustiloista, majoitusmahdollisuuksista ja ohjelmapalveluista.

Muista kysyä meiltä rohkeasti, missä ja miten voisimme olla avuksi!

 1. Hyödynnä alueesi, kuntasi tai kaupunkisi tarjoamaa maksutonta apua, kuten Oulussa Oulu Convention Bureauta.
 2. Selvitä kutsumenettely ja vahvista ajankohta. Muista huomioida mahdolliset perinteiset kokousajat, muut alan tapahtumat, juhlapyhät ja lomakaudet.
 3. Panosta kutsun esittämiseen. Ole siis valmis markkinoimaan Oulua.
 4. Varmista ja varaa tilat, palvelut ja kuljetukset hyvissä ajoin.
 5. Harkitse tutustumisvierailua. Päätöksentekijät voi kutsua tutustumaan Suomeen ennen kongressimaan valintaa.
 6. Suunnittele ja pidä ajan tasalla kongressin talous. Suunnittele budjetti ja rahoitus hyvissä ajoin talousarvioon, jonka toteutumista seuraat säännöllisesti.
 7. Ota selvää mahdollisista rahoituslähteistä. Muista, että menoja tulee jo paljon ennen itse tapahtumaa. Katso TSV:n avustukset tästä
 8. Panosta ohjelmaan. Asiaohjelman lisäksi suunnittele myös vapaamuotoisempi ohjelma. Mieleenpainuvat verkostoitumistilaisuudet houkuttelevat osallistujia.
 9. Jaa työt ja vastuualueet selkeästi. Järjestelytoimikunnasta ei kannata tehdä liian suurta tai jäykkää.
 10. Muista markkinoida! Tehokas markkinointi lisää kongressien osanottajien määrää.

Oppaita kongressin järjestämiseen

Jäsenyydet

Olemme jäsenenä seuraavissa kotimaisissa ja kansainvälisissä alan verkostoissa.

Ota yhteyttä

Riina Aikio, Events and Conventions Manager
+358 (0) 40 419 6605
riina.aikio(at)ouka.fi

Helena Pikkarainen, asiantuntija, kokoukset ja kongressit
+358 (0) 44 703 1323
helena.pikkarainen(at)ouka.fi

Palveluntarjoajat

Elämyksellinen oheisohjelma Oulussa

Laadukas oheisohjelma on tärkeä osa kongressivierailua. Kongressikaupunki Ouluun voi tutustua joko itsenäisesti tai ryhmille räätälöityjen aktiviteettien avulla. Luonto on aivan kaupungin kupeessa. Parin tunnin ajomatkan päässä pääsee myös erämaahan. Merellinen Oulu on epävirallinen pyöräilyn pääkaupunki. Kongressikävijä voi vapaa-ajallaan hurauttaa vaaleanpunaisella kaupunkipyörällä vaikkapa pittoreskin Pikisaaren läpi kohti Nallikarin upeaa hiekkarantaa tai rullailla Oulujoen vartta sisämaahan päin ja ihastella mykistävän kauniita maisemia.

Löytyypä joen rannoilta myös saunalauttoja, joilla pääsee nauttimaan löylyistä ja virkistävästä pulahduksesta. Vesillä voi rentoutua myös esimerkiksi suppailemalla tai melomalla.

Luonto nurkan takana

Talvella fatbike-retkelle voi lähteä vaikka meren jäälle tai metsään. Pyöräsafari on mainio tapa tutustua Oulun luontoon porukalla. Elämyksellisiä aktiviteetteja vieraille tarjoavat lukuisat ohjelmapalveluyritykset. Jos aikaa on, Oulun sykkeestä voi karata myös Syötteen kansallispuiston hiljaisuuteen tai Rokua Geoparkin luonnonihmeiden äärelle. Alle voi ottaa vaikkapa lumikengät, sukset tai pyörän. Joulupukkikin asuu lähes Oulun naapurissa – Napapiirille matkustaa muutamassa tunnissa.

Matkailuneuvonta

Oulun kaupungin matkailuneuvonnasta saat käytännön neuvoja ja hyviä vinkkejä Oulussa lomaileville sekä paikallisille. Tutustu ja katso matkailuvinkit!
Matkailuneuvonnan kotisivulle

Kongressijärjestäjänä voit antaa ammattilaisten huolehtia järjestämiseen liittyvistä käytännön asioista. Mikäli haluat vapauttaa aikaa kongressin sisällön suunnitteluun, ota yhteyttä kongressipalvelutoimistoon.

Onnistuneeseen kongressiin kuuluu erottamattomasti kiinnostava oheisohjelma. Oulu lähiympäristöineen tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisten aktiviteettien ja iltaohjelmien järjestämiseen.

Tärkeä osa kongressia on hyvin järjestetty ruoka- ja juomahuolto. Ihmisten on syötävä jaksaakseen, ja hyvä isäntä huolehtii sujuvista ruokailuista. Oulun seudulla on useita catering-palveluita tarjoavia yrityksiä, joista olemme listanneet tähän joitakin.

 • Aalto Catering – Pitopalvelut ja tilausravintola meren rannalla
 • Fazer Amica – Herkulliset tarjoilut kaikkiin tilaisuuksiin
 • Nordic Gourmet – Näyttävät pitopalvelut vuosien kokemuksella
 • Oskarin Kellari – Laajalla listalla tarjoiluvaihtoehdot niin arkeen kuin juhlaan
 • Ravintola Perla – Menut toiveittesi mukaan
 • Team SimiSami – Herkulliset ja runsaat tarjoilut 15–3000 hengen tapahtumiin ja juhliin
 • Uniresta Oy – Pitopalveluita satoihin erilaisiin tilaisuuksiin vuosittain

Oulun kuljetusliikkeiden monipuolinen tarjonta mahdollistaa niin pienen kuin suurenkin ryhmän liikkumisen paikasta toiseen.

Kokoustilat

Kaikki tilat ovat saavutettavissa nopeasti ja vaivattomasti, sillä valtaosa niistä sijaitsee keskustassa. Etäämmällä keskustasta sijaitsevat tilat ovat kätevien kulkuyhteyksien varrella. Vilkkaana yritys- ja opiskelukaupunkina Oulusta löytyy kattava tarjonta erilaisia juhla- ja saunatiloja sekä tilausravintoloita.

Tapahtumapaikka Teatterimuoto Cocktail Istuvaillallinen Tilojen yht.määrä Yhteystiedot
De Gamlas Hem 100 3 degamlashotel.fi
Maikkulan kartano 90 400 200 10 www.maikkulankartano.fi
Oulun Kiipeilykeskus 40 60 24 4 www.oulunkiipeilykeskus.com
Oulun taidemuseo 40 120 3 www.ouka.fi/taidemuseo
Tuba – Food & Lounge 90 90 70 1 www.tuba.fi
Tapahtumapaikka Teatterimuoto Cocktail Istuvaillallinen Tilojen yht.määrä Yhteystiedot
Alppimaja 200 250 200 3 www.alppimaja.fi
Break Sokos Hotelli Eden 200 450 250 13 www.sokoshotels.fi
Kasarmi 168 luovi.fi/kasarmi/juhlatilaisuudet/
Kulttuuritalo Valve 150 300 80 9 www.kulttuurivalve.fi
Lapland Hotels Oulu 180 600 350 12 www.laplandhotels.fi
Pohto 300 300 300 11 www.pohto.fi
Original Sokos Hotel Arina 250 450 120 6 www.sokoshotels.fi
Oulu Lines 140 125 www.oululines.fi
Oulun Pääkirjasto 190 190 3 www.ouka.fi/oulu/kirjasto/tilat-laitteet-ja-valineet
Ravintola Nallikari 200 2000 300 5 www.ravintolanallikari.fi
Ravintola Hilkku 250 250 225 2 www.osao.fi/palvelut/opetusravintola-hilikku/
Ravintola Rauhala 100 180 150 6 www.ravintolarauhala.fi
Scandic Oulu City 160 150 150 10 www.scandichotels.fi
Scandic Oulu Station 180 www.scandichotels.fi
Teatteri Rio 250 1 www.teatteririo.fi
Technopolis 200 1200 600 59 www.technopolis.fi/kokoustilat/
Tiedekeskus Tietomaa 210 200 96 5 www.oulunluuppi.fi
Tapahtumapaikka Teatterimuoto Cocktail Istuvaillallinen Tilojen yht.määrä Yhteystiedot
Pohjankartano 470 250 2 www.ouka.fi/oulu/oulu-opisto/vuokrattavia-tiloja
Hotelli Lasaretti 350 350 250 10 www.lasaretti.com
Tapahtumapaikka Teatterimuoto Cocktail Istuvaillallinen Tilojen yht.määrä Yhteystiedot
Club Teatria 250 www.teatria.com
Ouluhalli 7000 4500 www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/ouluhalli
Oulun jäähalli 6641 www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/oulun-jaahalli
Oulun Musiikkikeskus 816 1200 460 www.oulunmusiikkikeskus.fi
Oulun teatteri 625 900 550 4 www.teatteri.ouka.fi
SuperPark 1200 1400 700 12 www.superpark.fi/oulu
Tullisali 600 1000 500 tullisali.fi/jarjestajalle/
Radisson Blu Hotel Oulu 600 760 500 www.radissonhotels.com/fi-fi/hotellit/radisson-blu-oulu

Majoitus

Tunnetuimmat hotellit sijaitsevat Oulun ytimessä. Nallikarissa puolestaan voit majoittua Nallikarin Lomakylässä (Nallikari Holiday Village), luonnonkauniilla leirintäalueella meren äärellä. Oulussa riittää hotellitarjontaa tarvittaessa vaikka tuhansille kokousvieraille.

Ilmoita kongressista

Kiitos kun tiedotat kongressistasi!

OCB tilastoi ja tiedottaa Oulussa järjestettävistä kansainvälisistä kokouksista ja kongresseista. Mikäli tapahtuma täyttää kansainvälisen kongressin kriteerit, ilmoitamme niistä eteenpäin FCB:n tilastointiin. Halutessasi voit ilmoittaa kongressista vain tilastointia varten.

Edellisen vuoden kongressit tulee ilmoittaa meille viimeistään 31.1. mennessä, jotta ne huomioidaan vuotuisessa kongressitilastossa. Tilastot julkaistaan vuosittain maalis–huhtikuussa. Kongressitilastot antavat hyödyllistä tietoa kongressikaupunki Oulun kehittämiseksi. Ilmoita omasta tapahtumastasi meille sähköpostilla conventionoulu@oulu.com

Mikäli haluat tapahtumasi esille Mun Oulu tapahtumakalenteriin, löydät oikean kategorian ja ohjeet klikkaamalla linkkiä https://tapahtumat.munoulu.fi/fi-FI/topic/5ea953e83ef061054b0a3eec

Kansainvälisen kongressin kriteerit

 • vähintään kymmenen osallistujaa
 • Osallistujia vähintään kahdesta eri maasta
 • Vähintään 20% osallistujista ulkomailta
 • Kesto vähintään yhden päivän (vähintään 4 tuntia)
 • Kongressilla tulee olla omat www-sivut

Ota yhteyttä

Oulu Convention Bureau on Oulun kaupungin virallinen kokous- ja kongressitoimisto. Olemme maksuton ja riippumaton Oulun asiantuntija, joka auttaa sinua onnistuneen tapahtuman järjestämisessä Oulussa.

Palautetta sivuistamme tai muuta kysyttävää? Ota yhteyttä!

  Oulu Convention Bureau

  Käyntiosoite: Kirkkokatu 13, 90100 Oulu

  Päivi Sulonen

  asiantuntija

  +358 (0)50 372 8621

  paivi.sulonen@ouka.fi

  Helena Pikkarainen

  asiantuntija, kokoukset ja kongressit

  +358 (0)44 703 1323
  helena.pikkarainen@ouka.fi

  Yhteistyössä